17 januari 2019

Graag neem ik je mee in het tot stand komen van mijn levensdoel. Ik noem het bewust niet een bedrijf hoewel dit het natuurlijk ook is. Uiteindelijk zal ik er geld mee moeten verdienen om de kosten te kunnen dekken. Meer nog is het een doel, een gevoel dat ik meer te bieden heb dan ik op dit moment doe. Dat alle gebeurtenissen en ontmoetingen die ik tot nu heb gehad bedoelt zijn om mij op weg te helpen te gaan doen waar ik goed in ben.

Ik ben met het eind begonnen. Degene die mij kennen weten dat ik in mijn enthousiasme vaak te grote stappen neem. Mijn droomlocatie, de plek waar dit allemaal tot stand zou gaan komen, zo overtuigd was ik van dat feit dat ik de weg er naartoe vergat. Die mooie locatie is inmiddels niet meer te koop….

Ik heb echt even tijd nodig gehad dat te verwerken….ik had immers mijn plan zo duidelijk het universum in gestuurd, waarom lukte het dan niet? Daarom is het ook even stil geweest op mijn blog, was het dan wel de bedoeling? Moest ik niet iets anders gaan doen. In de afgelopen maanden zijn er echter weer genoeg nieuwe mensen op mijn pad gekomen die me gewoon weer die kant op duwde met gister de druppel die ervoor zorgt dat alles weer stroomt. Mijn bedrijf heeft al een naam, een missie:

Helpful Horse Wat de kracht van paarden voor kinderen kan doen.

Helpful Horse is een niet zomaar een bedrijf. Het is een passie ontstaan vanuit passie. Het is een plek waar kinderen die om welke reden dan ook moeite hebben met de huidige maatschappij leren in hun eigen kracht te gaan staan. We leren kinderen om tot rust te komen en van daaruit ook weer tot leren te komen. We zien de kinderen met hun eigen unieke kwaliteiten en bieden een veilige plaats om deze unieke eigenschappen verder te ontwikkelen. We laten de kinderen zien dat er meer manieren zijn om ergens naar te kijken en dat dit niet persé goed of fout is maar gewoon anders. We laten de kinderen zien dat anders ook goed is.

De basis is een veilige omgeving. Een plek waar geen nee bestaat en waar alles goed is zoals het zich aandient. We maken zoveel mogelijk gebruik van de natuur, buitenruimte en natuurlijk paarden. Onze doelstelling is in eerste plaats het creëren van rust en luisteren naar de kinderen, wat hebben zij nodig, waar lopen zij tegen aan en wat zouden zij anders willen.

Natuurlijk zijn niet alle kinderen in staat dit verbaal aan te geven, net zoals paarden non-verbaal communiceren gebruiken wij dit ook bij de kinderen. Waar ligt de behoeft, wanneer ontspannen ze en wat roept spanning op. Dat is ons speelveld, de paarden zijn onze spiegel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *