Wat is coaching

Wanneer je de stap zet om een coach-traject te starten ben je vaak al even op zoek naar iets wat mist of minder goed gaat in je leven. Dit kan op verschillende gebieden zijn en zowel op het persoonlijke als het zakelijke vlak, bijvoorbeeld:

  • je ervaart een gebrek aan energie
  • het loopt minder lekker in je relatie
  • je vindt het lastig werk en privé te combineren
  • je zou graag bewuster willen leven
  • je wilt meer uit het leven halen maar weet niet hoe
  • op je werk voel je je niet gewaardeerd
  • je denkt vaak “is dit het nu”
  • ….

Kortom er kunnen verschillende redenen zijn dat je op zoek gaat naar iemand die je kan helpen. Een coach “helpt” je niet aan een antwoord maar helpt je om inzichten te krijgen in de thema’s die bij jou van toepassing zijn en die ervoor zorgen dat je niet voor de volle 100% tevreden bent.

Bij HelpfulHorse gaan we samen op zoek naar de onderliggende vraag. We formuleren haalbare doelstellingen en in verschillende sessie gaan we op zoek naar jouw passie jouw zingeving. Met duidelijke opdrachten kun je thuis aan de slag en samen bespreken we deze tijdens de volgende sessie. Op deze manier word je je bewust van je denken, handelen en patronen en krijg je inzichten aangereikt die je helpen om de gewenste veranderingen door te voeren.

Hoe een traject er precies uitziet hangt heel erg af van de vraag en jouw tijd en bereidheid naar jezelf te kijken. Ik loop graag met je mee over dit pad en geef je waar nodig een duwtje in de rug. Het antwoord heb je al, samen vinden we de vraag.

Werkt dat altijd en voor iedereen?

Jazeker, maar natuurlijk niet altijd op dezelfde manier. Het coachen van kinderen vraagt andere technieken dan het coachen van de volwassene die tegen een burn out aan zit of de manager van een groot bedrijf die problemen heeft een team aan te sturen. Daarom maak ik een bewuste keuze in mijn aanbod. Door te doen waar mijn hart ligt en waar ik ervaren in ben kan ik de coaching op de beste en meest effectieve manier inzetten.