Jeugd- en gezinscoaching

We leven in een individualistische wereld en toch hebben we te maken met een systeem. Waar groei je op, wie zijn je naasten, wat zijn je vrienden, welke voorkeuren heb je. Het zijn allemaal zaken die bepalen wie je bent en hoe je in het leven staat. 

Onze wereld is hectisch en wie we zijn spiegelen we aan hoe en waar we opgroeien en wat we meemaken. En opgroeien is niet altijd even makkelijk. Er worden dingen van je verwacht, je wilt bepaalde doelen halen, een sociaal leven hebben…

Soms loop je daardoor vast en weet je het even niet meer, zit je niet lekker in je vel of loop je met vragen rond waar je geen antwoord op hebt. Soms hebben die te maken met het feit dat jouw ontwikkeling niet gemiddeld is, soms komen ze voort uit onzekerheid maar altijd is er iets aan te doen waardoor jij sterker in je schoenen komt te staan.

Het ligt niet aan jou! Maar jij kunt er wel iets aan doen. Jij hebt de mogelijkheid om ervan te leren, je anders op te stellen en andere resultaten te behalen. Het helpt niet om de schuld te leggen bij school, werk, familie, relaties die zul je niet kunnen veranderen. Wat je wel kunt veranderen? Veel!

Samen gaan we op zoek naar jouw overtuigingen, valkuilen, kwaliteiten, uitdagingen. We gaan samen de dingen op een andere manier bekijken en ervaren hoe een kleine verandering grote gevolgen kan hebben.

De sessies kunnen individueel zijn of met het gezin afhankelijk van de hulpvraag. Tijdens de intake bepalen we samen de doelen waaraan je wilt werken en de verwachting van de duur van het traject. Soms is een enkele sessie voldoen, vaak is het fijn om wat vaker contact te hebben, alles is mogelijk.