Over Mariëlle

Eerst iets over mij, mijn naam is Mariëlle (1975) en paarden spelen vanaf mijn 10e een belangrijke rol in mijn leven. De passie om te helpen, te begeleiden en te ondersteunen in de ontwikkeling is ontstaan toen ik moeder werd van 2 bijzondere kinderen. Tot die tijd was ik werkzaam in de commerciële branche gespecialiseerd in Communicatie en Marketing en deed onderzoek naar klanttevredenheid in de e-commerce. Toen ik moeder werd en het duidelijk was dat er in de ontwikkeling iets anders ging dan “gemiddeld” heb ik vele wegen bewandeld op weg naar een diagnose maar vooral naar een “oplossing”.

Paarden zijn altijd belangrijk voor mij gebleven en ik vond het dan ook geen straf toen de ergotherapeute paardrijden adviseerde voor mijn jongste zoon met een Sensorische Integratie Stoornis. Pas toen ook mijn oudste zoon (ASS) in aanraking kwam met paarden viel het kwartje. Wat ik zag gebeuren in zijn contact met paarden was zo mooi, zo puur dát was wat ik al die jaren heb gezocht en niet kon vinden. Niet in de hulpverlening en niet in de begeleiding die ons werd opgelegd en die niet helpend was. Het antwoord had ik altijd al, ik wist alleen de vraag nog niet.

Ik begon me te verdiepen en wilde zoveel mogelijk kennis opdoen. Ervaringsdeskundige was ik al maar wat konden de paarden meer doen dan ik tot op dat moment wist?

Eerder had ik al via de opleiding “Kunstzinnig Dynamisch Coachen” coachvaardigheden eigen gemaakt en de eerste stap daarna was de opleiding Horse Boy Method bij Carola Beekman. Na die eerste opleidingsdag wist ik dat ik de juiste weg was ingeslagen, dit was wat ik wilde, niet leren leven met een beperking maar mogelijkheden vinden om te leren, te ontwikkelen, te groeien. Ik wilde meer, meer leren, meer weten en meer begrijpen en de opleiding tot coach met de inzet van paarden was dan ook een logische volgende stap.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen, en specifiek ook jongeren, terug in hun kracht te zetten. Door de inzet van paarden maar ook door andere technieken help ik je om jezelf verder te helpen. Ook jij hebt het antwoord al, samen vinden we de vraag.
Helpfulhorse is in 2019 door mij opgericht na een jarenlange zoektocht naar passende hulp voor mijn 2 geweldige kids.